Wat is het verschil tussen outplacement en loopbaanbegeleiding?


Het verschil tussen loopbaanbegeleiding en outplacement is dat bij outplacement het arbeidscontract beëindigd wordt. Bij loopbaanbegeleiding is dit meestal niet het geval.

Outplacement

Bij outplacement gaat een werknemer weg bij een organisatie. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat er een reorganisatie binnen het bedrijf plaatsvindt, of omdat de werknemer niet functioneert. In een outplacementtraject begeleidt een coach de werknemer bij het vinden van een nieuwe baan. In de meeste gevallen neemt de werkgever het initiatief voor een outplacementtraject.

Loopbaanbegeleiding

Bij loopbaanbegeleiding gaat de werknemer samen met een coach op zoek naar een volgende stap in zijn of haar carrière. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat de werknemer niet tevreden is in de huidige functie of omdat deze zich graag verder wil ontwikkelen. Het initiatief voor loopbaanbegeleiding ligt meestal bij de werknemer. Loopbaanbegeleiding kan leiden tot het zoeken van een nieuwe baan in een andere organisatie, maar dit hoeft niet per se. Het kan bijvoorbeeld ook uitdraaien op het uitbreiden van de huidige functie of het uitstippelen van een carrièrepad bij de huidige werkgever.

Overeenkomsten

Outplacement en loopbaanbegeleiding hebben veel overeenkomsten. Beide draaien om persoonlijke ontwikkeling en het vaststellen van carrièredoelen. In beide gevallen gaat de werknemer samen met een begeleider op zoek naar manieren om competenties te verbeteren en carrièredoelen te behalen. Het grote verschil is dat outplacement voortvloeit uit ontslag, terwijl hier bij loopbaanbegeleiding meestal geen sprake van is.
 
 
 

Meer informatie
Neem contact op met een outplacementbureau in de regio.