Hoe ziet een outplacementtraject eruit?


De meeste outplacementtrajecten doorlopen een aantal vaste fases. Hieronder volgen een aantal bekende voorbeelden. 
 
Verwerking van het ontslag
Ontslag kan een grote impact hebben. Voordat het outplacementtraject echt ingegaan kan worden, moet daarom de ontslag goed verwerkt zijn. Een outplacementbureau kan helpen bij het verwerken van het verlies van de baan. Hoe deze begeleiding er precies uit ziet en de specfieke toegevoegde waarde die daarbij geboden kan worden, verschilt per outplacementbureau.
 
Kwaliteiten en wensen in kaart brengen
Bij deze outplacementfase gaat het om vragen als 'wie ben ik', 'wat kan ik' en 'wat wil ik'. Om effectief te kunnen solliciteren is het namelijk belangrijk om de kernkwaliteiten en wensen in kaart te brengen. Ook is het zinvol om de competenties die ontbreken ohelder te krijgen. Niet minder belangrijk zijn de wensen van de werknemer die misschien wel een heel andere richting op wil. Outplacementbureaus maken in deze fase gebruik van psychologische testen, competentietesten en interviews om de kwaliteiten en ambities van de outplacementkandidaten te inventariseren.
 
Sollicitatietraining
Het schrijven van sollicitatiebrieven is voor veel mensen lang geleden. Met de komst van het internet is er bovendien veel veranderd op sollicitatiegebied. Zo kan social media tegenwoordig bijna niet ontbreken bij het sollicitatieproces.  Veel sollicitanten weten niet meer hoe een lastige sollicitatiebrief, inclusief de opmaak van een cv, opgesteld moet worden of hanteren verouderde regels. Voor oudere werknemers in het bijzonder kan het bovendien lastig zijn om ook online goed voor de dag te komen. Heel belangrijk want op het internet starten de meeste werkgevers met het verkrijgen van een eerste indruk van de kandidaat. Een modern outplacementbureau kan niet alleen goede tips geven voor een goede sollicitatiebrief, een aantrekkelijk cv en het sollicitatiegesprek maar kent ook online de weg. 
 
De zoektocht naar werk
Een outplacementbureau helpt en begeleidt kandidaten bij het zoeken naar een nieuwe baan, maar uiteindelijk moet de outplacementkandidaat het zelf doen. Dat betekent dat de kandidaat zelf uitvoerig (mee)zoekt en zelf solliciteert. Sommige outplacementbureaus hebben eigen jobhunters in dienst die veel toegevoegde waarde kunnen leveren bij het vinden van een passende vacature in een bepaalde branche. In deze fase vormt ook de evaluatie van het sollicitatieproces een belangrijke rol: wat ging er goed en wat zijn de verbeterpunten.