Waarom outplacement?


Outplacement biedt zowel voor de werknemer als de werkgever tal van voordelen. Outplacement Kiezen heeft ze voor u op een rijtje gezet.  

Outplacement is succesvol
Het allerbelangrijkste: outplacement leidt vaak tot nieuw werk, zowel voor jongeren als ouderen. Bij jongeren kan dan vooral gedacht worden aan functies die komen te vervallen, waarbij outplacementtrajecten met name wonderen kunnen doen met het vinden van andere functies en sectoren. Ook bij ouderen blijkt professionele begeleiding naar nieuw werk buitengewoon effectief te zijn. Deze groep heeft immers lange tijd niet hoeven te werken aan sollicitatie skills.  
 
Eindelijk die droombaan
Stel dat u als al 20 jaar hetzelfde werk doet maar dat uw werkhart eigenlijk ergens anders ligt? Maar een andere richting inslaan op eigen houtje is nog niet zo makkelijk. Met een outplacementtraject worden de kansen op uw droombaan een stuk groter. U krijgt professionele sollicitatiebegeleiding en zelfs omscholing behoort tot de mogelijkheden. 
 
Op goede voet uit elkaar (op een zorgvuldige manier afscheid nemen)
Bij ontslag worden de verhoudingen bijna per definitie minder. Zonde, als je al die jaren goed met elkaar hebt gewerkt. Outplacement zorgt ervoor dat je in goede harmonie uit elkaar gaat. Ook voor de werkgever belangrijk, want uw (ex-)werknemers zijn uw beste ambassadeurs. 
 
Geen juridische rompslomp
Wie zit er te wachten op een langlopende juridisch gevecht? Met outplacement gaan de werkgever en werknemer zonder juridisch gedoe uit elkaar. Dat kan voor de werkgever tevens aanzienlijk lagere kosten betekenen bij het beëindigen van de arbeidsrelatie. 
 
Verwerken ontslag
Werknemers die hun geliefde baan verliezen hebben vaak tijd nodig om dit te verwerken. Deze ontslagverwerking vormt een belangrijk onderdeel bij een outplacementtraject. Als de werknemer het ontslag goed heeft verwerkt, dan kan deze vol aan de slag met een nieuwe uitdaging. 
 
Eindelijk gaan voor een nieuwe uitdaging
Vaak weet een werknemer al langer dat hij of zij eigenlijk toe is aan een nieuwe uitdaging. Maar de maandelijkse lasten moeten gewoon betaald worden en eigenlijk voelt het wel comfortabel die vaste baan die u al jaren uitoefent. Of toch niet? Outplacement biedt de werknemer de unieke gelegenheid om wel die stap te zetten die u op werkgebied duurzaam gelukkig kan maken. 
 
Jezelf opnieuw uitvinden
Wie ben ik en wat wil ik nu echt? Het kan zijn dat u best tevreden bent met uw werk, maar tegelijkertijd bent u er niet zo zeker van dat u uw huidige baan de rest van uw leven wil blijven voortzetten. Herkent u dat? Dan kan outplacement een unieke mogelijkheid zijn om jezelf opnieuw uit te vinden. In andere woorden: Wat zou ik nu eigenlijk het allerliefste willen? 
 
Professionele begeleiding
Hoe vaak komt het voor dat u moet solliciteren? En hoe vaak komt het voor dat u dan professionele sollicitatiebegeleiding tot uw beschikking heeft? Bij outplacement kan de werknemer optimaal profiteren van sollicitatiebegeleiding op weg naar nieuw werk of misschien wel met een eigen bedrijf.