Waarom outplacement?


Outplacement biedt zowel voor de werknemer als de werkgever tal van voordelen. Outplacement Kiezen heeft ze voor u op een rijtje gezet.  

Outplacement is succesvol

Het allerbelangrijkste: outplacement leidt in de meeste gevallen tot nieuw werk zowel voor jongeren als ouderen. Bij jongeren kan dan vooral gedacht worden aan functies die komen te vervallen waarbij outplacementtrajecten met name wonderen kunnen doen bij het vinden van andere functies en sectoren. Ook bij ouderen blijkt professionele begeleiding naar nieuw werk buitengewoon effectief te zijn. Bijvoorbeeld omdat het voor deze groep lastiger is om nieuw werk te vinden en omdat veel ouderen lange tijd niet hebben hoeven te solliciteren.  
 

Eindelijk die droombaan

U doet al vele jaren hetzelfde werk doet maar eigenlijk ligt uw werkhart elders, herkent u dat? Maar een andere richting inslaan op eigen houtje is nog niet zo makkelijk. Met een outplacementtraject worden de kansen op uw droombaan een stuk groter. U krijgt niet alleen professionele sollicitatiebegeleiding maar ook complete omscholing behoort tot de mogelijkheden. 
 

Op een zorgvuldige manier afscheid nemen

Bij ontslag worden de verhoudingen bijna per definitie minder. Natuurlijke zonde als je al die jaren zo goed met elkaar hebt gewerkt. Outplacement zorgt ervoor dat je in goede harmonie uit elkaar gaat. Ook voor de werkgever belangrijk, want (ex-)werknemers zijn de beste ambassadeurs. 
 

Geen juridische rompslomp

Wie zit er te wachten op een langlopende juridisch gevecht? Met outplacement gaan de werkgever en werknemer zonder juridisch gedoe uit elkaar. Dat kan voor de werkgever tevens aanzienlijk lagere kosten met zich meebrengen.
 

Verwerken van ontslag

Een understatement, het is voor werknemers niet makkelijk als ze hun geliefde baan verliezen. Deze ontslagverwerking vormt daarom een belangrijk onderdeel bij een outplacementtraject. Pas als de werknemer het ontslag goed heeft verwerkt en achter zich kan laten, dan kan gestart worden met een nieuwe uitdaging. 
 

Eindelijk gaan voor een nieuwe uitdaging

Vaak weet een werknemer al langer dat hij of zij eigenlijk toe is aan een nieuwe uitdaging. Maar de maandelijkse lasten moeten gewoon betaald worden en eigenlijk voelt het wel comfortabel die vaste baan die u al jaren uitoefent. Of toch niet? Outplacement biedt de werknemer de unieke gelegenheid om wel die stap te zetten die naar duurzaam werkgeluk leidt.
 

Jezelf opnieuw uitvinden

Wie ben ik en wat wil ik nu echt? Het kan zijn dat u best tevreden bent met uw werk, maar tegelijkertijd bent u er nog niet zo zeker van dat u uw huidige baan de rest van uw leven wil blijven voortzetten. Herkenbaar? Dan is outplacement een unieke mogelijkheid om uzelf opnieuw uit te vinden. In andere woorden: Wat zou ik nu eigenlijk het allerliefste willen in mijn werkleven? 
 

Professionele begeleiding

Hoe vaak komt het voor dat u moet solliciteren? En hoe vaak komt het dan voor dat u professionele sollicitatiebegeleiding tot uw beschikking heeft? Bij outplacement profiteert de werknemer optimaal van sollicitatiebegeleiding op weg naar nieuw werk of misschien wel op weg naar een eigen bedrijf.