Waarom outplacement?


Zowel voor de werknemer als de werkgever biedt OUTPLACEMENT oneindig veel voordelen. Uw organisatie in beweging houden, een volgende stap zetten in uw carrière, op weg naar de beste baan, richting zelfstandig ondernemerschap, prettig uit elkaar gaan...Outplacement Kiezen zet ze allemaal op een rijtje!

Outplacement: Van werk naar werk

Outplacement is succesvol voor iedereen

Het allerbelangrijkste argument: outplacement verhoogt de kans op nieuw werk. Dit geldt voor alle doelgroepen en in het bijzonder voor bepaalde doelgroepen. Oudere werknemers vergroten met professionele outplacementbegeleiding de kans op een nieuwe baan aanzienlijk. Waarom? Oudere werknemers zijn vaak langdurig werkzaam geweest binnen dezelfde organisatie en ook nog eens op één functie. Ze hebben dus ook lange tijd niet hoeven te solliciteren en zijn minder thuis met online solliciteren. Daarnaast hebben ze te kampen met vooroordelen op basis van leeftijd...outplacementbureaus weten wel beter! Maar denk ook aan tal van andere doelgroepen waar extra begeleiding het verschil kan maken: hoogbegaafden of werknemers met autisme en nah

Eindelijk die droombaan dankzij outplacement

U doet al vele jaren hetzelfde werk maar eigenlijk ligt uw werkhart elders, herkent u dat? Maar een andere richting inslaan op eigen houtje is nog niet zo makkelijk. Of u nu jong of ouder bent, een carrièreswitch maken, valt echt niet mee. Werkgevers zijn wat dat betreft vaak conservatief ingesteld; ze zoeken voor een vacature concrete werkervaring en een matchende studieachtergrond. Met een outplacementtraject worden de kansen op uw droombaan aanzienlijk groter. Outplacementbureaus kennen de routes...U krijgt niet alleen professionele sollicitatiebegeleiding op maat maar ook complete omscholing ligt in het verschiet.  

Op een zorgvuldige en toekomstgerichte wijze afscheid nemen

Bij ontslag worden de verhoudingen bijna per definitie minder. Natuurlijk doodzonde als je jarenlang goed met elkaar hebt samengewerkt. Outplacement biedt uitkomst! Outplacement zorgt ervoor dat beide partijen in goede harmonie uit elkaar gaan, én biedt perspectief voor de vertrekkende werknemer. Zeer belangrijk voor organisaties aangezien (ex-)werknemers de beste ambassadeurs zijn. 

Geen juridische rompslomp met outplacement

Wie zit er nu te wachten op een langlopende juridisch gevecht? Waarschijnlijk alleen de jurist. Met outplacement gaan de werkgever en werknemer zonder juridisch gedoe uit elkaar. Dat brengt zowel voor de werkgever als de werknemer aanzienlijk lagere kosten en gedoe met zich mee. Mooi, want zo blijft er voor de werknemer meer over voor outplacement of scholing. 

Verwerken van ontslag en nazorg in nieuwe baan

Een understatement, het is voor werknemers niet makkelijk als ze hun geliefde baan verliezen. Ontslagverwerking is dan ook vaak een prominent onderdeel in een outplacementtraject. Pas als de werknemer het ontslag goed heeft verwerkt kan de zoektocht naar een nieuwe uitdaging effectief worden ingezet. Maar ook als eenmaal een nieuwe organisatie is gevonden, kan een outplacementkandidaat rekenen op begeleiding en praktische zaken en hobbels voorleggen aan de outplacementcoach. 

Eindelijk gaan voor die nieuwe uitdaging

Het kan zijn dat u best happy bent met uw werk. Het salaris, de collega's, het vaste ritme, de zekerheid. Maar in het diepste van uw ziel weet u dat u eigenlijk een nieuwe uitdaging zoekt in een andere organisatie. Maar dat vaste contract is toch wel prettig en de maandelijkse lasten moeten gewoon betaald worden. Die vaste baan die u al jaren uitoefent voelt dus best comfortabel - of niet? Outplacement biedt de werknemer de unieke gelegenheid om wél die stap te zetten voordat u vastroest in uw huidige baan en werkomgeving. 

Jezelf opnieuw uitvinden met outplacement

Wie ben ik en wat wil ik nu echt? Het kan zijn dat u die vragen nooit echt aan uzelf gesteld heeft, ondanks dat u eigenlijk wel tevreden met uw huidige werk. Maar wat u dan wel wilt, is niet helemaal helder. Herkenbaar? Dan is outplacement een unieke mogelijkheid om uzelf opnieuw uit te vinden met een diepgravend zelfonderzoek. In andere woorden: wat zou u nu eigenlijk het allerliefste willen in uw werkleven? Waar liggen uw drijfveren? De sprong naar zelfstandig ondernemerschap om eindelijk dat restaurant of die winkel te beginnen? Een outplacementbureau kan samen met u uitvoerig graven naar uw wensen en competenties. 

Professionele en kostenloze begeleiding naar nieuw werk

Hoe vaak komt het nu eigenlik voor dat u in uw leven moet solliciteren? En hoe vaak komt het dan voor dat u professionele en kostenloze sollicitatiebegeleiding tot uw beschikking heeft? Bij outplacement is dit het geval! Als werknemer kunt u dan optimaal profiteren van de tools, ervaring en expertises van outplacementprofessionals voor het vinden van die passende nieuwe uitdaging of het starten een eigen bedrijf.