Is outplacement ook geschikt voor 50-plussers?


Outplacement is zeer geschikt voor 50-plussers. Voor deze werknemers blijkt het namelijk erg lastig om een nieuwe baan te vinden. Soms simpelweg vanwege leeftijd en hardnekkige vooroordelen. Een gespecialiseerd outplacementbureau kan hen serieus helpen om een nieuwe start te maken.

Outplacementbegeleiding kan het verschil maken voor 50-plussers

In de media duiken elk jaar weer berichten op die melden over 50-plussers die geen werk kunnen vinden. Zelfs in tijdens van krapte op de arbeidsmarkt. Men is bang voor ziekte en hoge kosten. Een gespecialiseerd outplacementbureau kent als geen ander de sterke punten van 50-plussers en weet ze bovendien ook optimaal aan te prijzen bij werkgevers. 50-plussers beschikken namelijk niet alleen over veel ervaring maar zijn ook flexibel en extra gemotiveerd. Outplacementbureaus kunnen bij 50-plussers in het bijzonder het verschil maken bij het (online) solliciteren en jobhunting. Het valt immers niet mee om naar een dienstverband van vele jaren weer het sollicitatieproces in te gaan en te dealen met afwijzingen. Daar komt bij dat solliciteren met de komst van sociale media en dergelijke aanzienlijk is veranderd. 

 

Vind outplacementbegeleiding
Zoekt u outplacementbegeleiding voor een 50-plusser? Zoek dan contact met outplacementbureaus gespecialiseerd in outplacementtrajecten voor 50-plussers.