Waarvoor de transitievergoeding gebruiken?


De transitievergoeding is bedoeld voor het vinden van nieuw werk in de vorm van outplacement en omscholing. Maar de transitievergoeding kan ook anders worden aangewend. Bijvoorbeeld voor het financieel overbruggen van werkloosheid of anderszins. 

Een investering in je carrière

Wat verstandig is voor het inzetten van je transitievergoeding wordt bepaald door jouw specifieke situatie en loopbaandoelen. Wie minder makkelijk een nieuwe baan denkt te gaan vinden of een andere richting wil opgaan kan enorm profiteren van een outplacementtraject. Outplacement is dan een uitstekende keuze als dit leidt tot duurzaam en passend (nieuw) werk. 

De transitievergoeding inzetten voor je keuken 


Ja, als jij heel makkelijk nieuw werk kunt vinden en precies weet wat je wilt, dan hoef je niet in te zetten op outplacement of transitievergoeding. En dan kun je de transitievergoeding inderdaad inzetten voor je keuken of misschien wel een wereldreis die je al heel lang wilt maken. Maar bedenk wel dat carrièrekeuzes vaak eenmalige aangelegenheden zijn in je werkleven. Ga je voor zekerheid of ga je nu echt doen waar je echt gelukkig van wordt?Vind outplacementbegeleiding

Zoek contact met outplacementbureaus voor vragen over outplacement en de transitievergoeding.