Kan ik als werknemer zelf een outplacementbureau uitkiezen?


Of u als werknemer een outplacementbureau kunt kiezen, hangt af van de specifieke situatie. Maar met de introductie van de transitievergoeding bestemd voor outplacement en scholing kan de werknemer steeds vaker zelf het outplacementbureau kiezen en het outplacementtraject vormgeven. Lees dat wat betreft ook ons artikel tips voor een goed outplacementbureau

Keuze door de werkgever

Omdat ontslag in gang wordt gezet door de werkgever kiest deze meestal het outplacementbureau. Het kan voorkomen dat uw werkgever outplacementdiensten afneemt van een vast outplacementbureau en dat u daarbij twijfels heeft. Bedenk dat u als werknemer minimaal het recht heeft om te onderhandelen over outplacement en het gekozen outplacementbureau en zelf met alternatieven kunt komen. 

Keuze door de werknemer

Bij ontslag krijgt u een transitievergoeding die u kunt aanwenden voor outplacement. Zo heeft u volledig de regie op het gehele outplacementproces: het outplacementbureau, de outplacementcoach en de invulling van het outplacementtraject richting nieuw werk. 

 

Vind outplacementbegeleiding
Inspiratie voor een outplacementbureau? Bekijk outplacementbureaus in alle soorten en maten binnen en buiten uw regio.