Is het verstandig om mijn transitievergoeding te gebruiken voor outplacement?


Of het verstandig is om uw transitievergoeding in te zetten voor outplacement hangt af van uw situatie. In dit artikel leest u meer over de transitievergoeding en waarom het meestal verstandig is om deze te gebruiken voor outplacement.

Transitievergoeding gebruiken voor outplacement

Een transitievergoeding kunt u inzetten voor outplacement of scholing, maar ook om een periode van werkloosheid financieel te overbruggen. Voor de meeste werknemers is het verstandig om de transitievergoeding te gebruiken voor outplacement, ook fiscaal. Hoe vaak komt het immers voor dat u onder professionele begeleiding op kosten van de werkgever op zoek kunt gaan naar een duurzame baan die echt bij u past? Outplacement voorkomt niet alleen werkloosheid, maar biedt ook de unieke mogelijkheid om een andere richting in te slaan; eindelijk doen wat u echt wilt. Lees meer over de voordelen van een outplacementtraject.

Vergoeding niet gebruiken voor outplacement

Natuurlijk zijn er ook situaties wanneer het minder noodzakelijk is om uw transitievergoeding voor outplacement in te zetten. Bijvoorbeeld als u zelf in in een kort tijdsbestek een passende baan kunt vinden. Het kan ook zijn dat u inzet op scholing en via dat traject naar uw nieuwe baan koerst. Ook kan het zijn dat u twijfels heeft bij de kwaliteit van het outplacementtraject dat u is aangewezen en derhalve afziet van outplacement. 

 

Vind outplacementbegeleiding
Benieuwd of outplacement in uw situatie meerwaarde biedt? Neem dan contact op met outplacementbureaus in uw regio of sector voor meer informatie.