Is het verstandig om mijn transitievergoeding te gebruiken voor outplacement?


Of het verstandig is om uw transitievergoeding in te zetten voor outplacement, hangt af van uw situatie. In dit artikel leest u meer over een transitievergoeding en waarom het meestal verstandig is om deze te gebruiken voor outplacement.

Transitievergoeding gebruiken voor outplacement

Een transitievergoeding kunt u inzetten voor outplacement of scholing, maar ook om een periode van werkloosheid financieel te overbruggen. Voor de meeste werknemers is het verstandig om de transitievergoeding te gebruiken voor outplacement. Hoe vaak komt het immers voor dat u onder professionele begeleiding op kosten van de werkgever op zoek kunt naar uw droombaan? Outplacement voorkomt niet alleen werkloosheid, maar geeft u ook de unieke mogelijkheid om een andere richting op te gaan: uw droomwerk najagen. Lees meer over de voordelen van een outplacementtraject.

Vergoeding niet gebruiken voor outplacement

Natuurlijk zijn er ook situaties wanneer het minder noodzakelijk is om uw transitievergoeding voor outplacement in te zetten. Als u zelf in in een kort tijdsbestek de baan kunt krijgen die u voor ogen heeft bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat u inzet op scholing en via dat traject naar uw nieuwe baan koerst. Ook kan het zijn dat u twijfels heeft bij het outplacementbureau en -traject dat u is aangewezen en derhalve afziet van outplacement. 

 

Meer informatie
Benieuwd of outplacement in uw situatie meerwaarde biedt? Neem contact op met een bureau in uw regio of sector voor meer informatie.