Is het verstandig om mijn transitievergoeding te gebruiken voor outplacement?


Of het verstandig is om uw transitievergoeding in te zetten voor outplacement hangt helemaal af van uw situatie. In dit artikel leest u meer over de transitievergoeding en waarom het verstandig of minder verstandig kan zijn om deze aan te wenden voor outplacement.

Transitievergoeding gebruiken voor outplacement

Een transitievergoeding kunt u inzetten voor outplacement of scholing, maar ook om een periode van werkloosheid financieel te overbruggen. Voor de meeste werknemers, ook fiscaal, is het verstandig om de transitievergoeding te gebruiken voor outplacement. Hoe vaak komt het immers voor dat u onder professionele begeleiding op kosten van de werkgever op zoek kunt gaan naar werk dat bij u past? Outplacement voorkomt niet alleen werkloosheid of een moeizaam solliciatieproces, maar biedt ook de unieke mogelijkheid om een compleet andere richting in te slaan, of misschien wel voor u zelf beginnen. Lees meer over de voordelen van een outplacementtraject.

Vergoeding niet gebruiken voor outplacement

Natuurlijk zijn er ook situaties wanneer het minder noodzakelijk is om uw transitievergoeding voor outplacement in te zetten. Bijvoorbeeld als u zelf in in een kort tijdsbestek een passende baan kunt vinden. Dit zou kunnen gelden voor professionals die werkzaam zijn in branches waar veel vraag naar is of jonge werknemers. Het zou ook kunnen dat u inzet op scholing en via die route naar uw nieuwe baan koerst. Ook kan het zijn dat u twijfels heeft over het u aangeboden outplacementtraject en derhalve afziet van outplacement. 

 

Vind outplacementbegeleiding
Benieuwd of outplacement in uw situatie meerwaarde biedt? Neem dan contact op met outplacementbureaus in uw regio of sector voor meer informatie.