Is het verstandig om mijn transitievergoeding te gebruiken voor outplacement?


Of het verstandig is om uw transitievergoeding in te zetten voor outplacement hangt helemaal af van uw situatie. In dit artikel leest u meer over de transitievergoeding en waarom het verstandig of minder verstandig kan zijn om deze aan te wenden voor outplacement.

Transitievergoeding gebruiken voor outplacement

Een transitievergoeding kan voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt:  outplacement, scholing maar ook om een periode van werkloosheid financieel te overbruggen. Outplacement is professionele begeleiden van werk naar werk en kan daarom voor veel werknemers toegevoegde waarde bieden. Hoe vaak komt het immers voor dat u onder professionele begeleiding op kosten van de werkgever op zoek kunt gaan naar duurzaam werk. Outplacement voorkomt niet alleen werkloosheid of een moeizaam solliciatieproces, maar biedt ook de unieke mogelijkheid om een ander carrièrepad te bewandelen of misschien wel om voor uzelf te beginnen. Lees meer over de voordelen van een outplacementtraject.

Vergoeding niet gebruiken voor outplacement

Natuurlijk zijn er ook situaties wanneer het minder noodzakelijk is om uw transitievergoeding te investeren in outplacement. Bijvoorbeeld als u heel goed weet welk werk u wilt doen en dat ook makkelijk snel kunt vinden. Dit zou kunnen gelden voor professionals die werkzaam zijn in branches waar veel vraag naar hun diensten is. Het zou ook kunnen dat u specifiek uw transitieveroeding voor scholing wenst in te zetten. Ook kan het zijn dat u twijfels heeft over het aangeboden outplacementtraject of de outplacementaanbieder en derhalve afziet van outplacement. 

 

Vind outplacementbegeleiding
Benieuwd of outplacement in uw situatie meerwaarde biedt? Neem dan contact op met outplacementbureaus in uw regio of sector voor meer informatie.