Hoe kies ik een goed outplacementbureau?


Outplacement kan beladen zijn. Het is daarom van belang om te kiezen voor een bureau waar alle partijen zich prettig bij voelen. In dit artikel vindt u vijf zaken waarop u kunt letten bij uw keuze.

1. Doelgroepen en specialismen

Er zijn algemene outplacementbureaus die u kunnen helpen bij reguliere outplacementtrajecten, maar u kunt ook kiezen voor een outplacementbureau met een bepaald specialisme. Deze bureaus zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in werknemers van 50 jaar en ouder, outplacement richting zelfstandig ondernemerschap of outplacement in een bepaalde sector, zoals de overheid of het onderwijs. U vindt hier een overzicht van reguliere en gespecialiseerde bureaus.

2. Werkwijze

Het is aan te raden om bij uw keuze te letten op de werkwijze van het bureau. Sommige bureuas focussen zich bijvoorbeeld op sollicitatietraining, terwijl andere juist extra veel aandacht besteden aan het in kaart brengen van de wensen en kwaliteiten van de outplacementkandidaat. Ook zijn er bureaus die een contemplatieve, spirituele manier van werken hebben, terwijl andere outplacementbureaus juist praktisch te werk te gaan. Over de werkwijze van een bureau is vaak online veel informatie te vinden.

3. Kwaliteit

De kwaliteit van het outplacementbureau is uiteraard een belangrijke peiler bij de keuze. Het is daarbij belangrijk om kwaliteit te definiëren: gaat het u bijvoorbeeld om een hoog slagingspercentage of om de kwaliteit van de assessments? Enkele praktische vragen die u daarbij kunt stellen:

  • Is het outplacementbureau in het bezit van een kwaliteitskeurmerk?
  • Kan het outplacementbureau referenties overleggen?
  • Is het mogelijk om iemand te spreken die een traject heeft gevolgd via dit bureau?

4. Kosten

Natuurlijk spelen ook de kosten van een outplacementtraject een belangrijke rol bij het selecteren van een bureau. Over het algemeen geldt dat een regulier outplacementtraject meer kost dan een maatwerktraject. Ook de vergoedingsconstructie kan een rol spelen: is er een vast tarief of een 'no cure no pay'-constructie? Er kunnen tijdens het traject ook nog extra kosten bijkomen, bijvoorbeeld voor (om)scholing. Het is belangrijk om de kosten van tevoren zo duidelijk mogelijk in beeld te hebben, om verrassingen gedurende het traject te voorkomen.

5. Een goed gevoel

Het is raadzaam om oriënterende gesprekken te voeren met een of meerdere outplacementbureaus. Daarbij is het van belang dat u een goed gevoel heeft bij het bureau. Naast de expertise en de competenties is ook de chemie met de outplacementbegeleider van belang voor een succesvol outplacementtraject.

 

 

Meer informatie
U vindt hier meer informatie over verschillende outplacementbureaus.