Hoe kies ik een goed outplacementbureau?


Bij outplacement kan veel op het spel staan, zowel voor de werknemer als de werkgever. Het is daarom van belang om een goed outplacementbureau te kiezen waar alle partijen zich prettig bij voelen. In dit artikel vindt u vijf tips voor het vinden van een passend outplacementbureau.

1. Doelgroepen en specialismen

Outplacementbureaus zijn er in vele maten en soorten. Van outplacementbureaus met reguliere outplacementtrajecten tot gespecialiseerde outplacementbureaus met trajecten gericht op 50-plussers, ondernemerschap  en autisme. Of denk aan outplacement voor specifieke sectoren, zoals overheid en onderwijs. Vind hier een overzicht van reguliere en gespecialiseerde bureaus.

2. Werkwijze

Het is aan te raden om bij uw keuze te letten op de werkwijze en expertise van het outplacementbureau. Sommige bureaus bieden veel meerwaarde met sollicitatietraining, terwijl andere bureaus exceleren in het boven water halen van wensen, passies en kwaliteiten van hun outplacementkandidaten. Ook zijn er bureaus die een contemplatieve, spirituele manier van werken hebben, terwijl andere outplacementbureaus juist heel praktisch en nuchter te werk te gaan. Over de werkwijze en aard van een outplacementbedrijf is online veel informatie te vinden.

3. Kwaliteit

De kwaliteit van het outplacementbureau is uiteraard een zeer belangrijke peiler bij de keuze. Maar hoe kun je als outsider de kwaliteit van een outplacementbureau taxeren? Daarbij is het belangrijk om de kwaliteit te definiëren: gaat het u om een hoog plaatsingspercentage of bijvoorbeeld om de kwaliteit van de assessments? Enkele praktische checks:

  • Hoeveel kandidaten heeft een outplacementbureau geplaatst?
  • Is het outplacementbureau in het bezit van een of meerdere kwaliteitskeurmerken?
  • Hoe scoort een outplacementbureau op tevredenheidsonderzoeken?
  • Kan het outplacementbureau referenties overleggen?
  • Heb ik in mijn netwerk mensen met goede of slechte ervaringen met outplacementbureaus?
  • Is het mogelijk om iemand te spreken die een traject heeft gevolgd bij dit bureau?

4. Kosten

Natuurlijk spelen ook de kosten van een outplacementtraject een belangrijke rol bij het selecteren van een outplacementbureau. Heb ik behoefte aan een regulier outplacementtraject met kleine accenten of gaat het bijvoorbeeld om een maatwerktraject inclusief scholing? Welk budget stelt mijn werkgever ter beschikking? Welk budget reservereer ik uit mijn transitievergoeding? Maar wees niet te zuinig met outplacement, want inspirerend en passend werk is veel waard.

5. Een goed gevoel

Het is een cliché, maar ook bij outplacement is een goede klik met de outplacementcoach het halve werk. Begrijpt deze persoon jouw drijfveren? Heeft de outplacementcoach de compententies om jou naar de gewenste nieuwe baan te begeleiden? Daarom is het raadzaam om met verschillende outplacementbureaus oriënterende gesprekken te voeren en goed door te vragen naar hun werkwijze, ervaring en resultaten. 

 

Meer informatie
Laat u hier alvast inspireren door een verscheidenheid aan outplacementbureaus.