Hoe kies ik een goed outplacementbureau?


Je kunt kiezen voor een groot of klein outplacementbureau of juist op zoek gaan naar een outplacementbedrijf met een specifieke specialisme. Maar hoe maak je daarin de juiste keuze? We zetten 5 tips op een rij.

1. Doelgroepen en specialismen

Belangrijk is om duidelijk te hebben of u op zoek bent naar een regulier outplacementtraject, of naar een maatwerktraject. Er zijn veel gespecialiseerde outplacementbureaus te vinden: bijvoorbeeld voor 50-plus, voor outplacement richting zelfstandig ondernemerschap, of voor outplacement in het onderwijs.

Bekijk hier alle specialisaties. 

2. Werkwijze

Outplacementbureaus kennen verschillende werkwijzen. Sommige focussen zich in hun outplacementtrajecten bijvoorbeeld op sollicitatietraining, terwijl andere juist extra veel aandacht besteden aan het in kaart brengen van de wensen en kwaliteiten van de outplacementkandidaat. Ook zijn er bureaus die een contemplatieve, spirituele manier van werken hebben, terwijl andere outplacementbureaus juist zeer praktisch en nuchter te werk te gaan. Over de werkwijze van een bureau is vaak online al veel informatie te vinden. 

3. Kwaliteit

De kwaliteit van het outplacementbureau is uiteraard een belangrijke peiler bij de keuze. Het is daarbij belangrijk om kwaliteit goed te definiëren: is dit het slagingspercentage of bijvoorbeeld de assessmentkwaliteit die geboden kan worden. Enkele praktische vragen die u daarbij kunt stellen:

  • Welke aantoonbare ervaring heeft het outplacementbureau?
  • Is het outplacementbureau in het bezit van een kwaliteitskeurmerk?
  • Kan het outplacementbureau referenties overleggen?
  • Het kan prettig zijn om met iemand te spreken die een traject gevolgd heeft via dit bureau. Is dat mogelijk?

4. Outplacementkosten

Natuurlijk spelen ook de kosten van een outplacementtraject een belangrijke rol bij het selecteren van een bureau. Over het algemeen geldt dat een regulier outplacementtraject meer kost dan een maatwerktraject. Ook de vergoedingsconstructie kan een rol spelen: is er een vast tarief of een 'no cure no pay'-constructie? Er kunnen tijdens het traject ook nog extra kosten bijkomen, bijvoorbbeeld voor (om)scholing. Het is belangrijk om dit van tevoren al zo duidelijk mogelijk in beeld te hebben, om verrassingen gedurende het traject te voorkomen. 

5. Gesprekken voeren

Met al deze informatie in de hand kunt u gericht oriënterende gesprekken gaan voeren met een of meerdere outplacementbureaus. Tijdens het gesprek kunt u bekijken of de eerder gevonden informatie inderdaad overeenkomt met de werkelijkheid. Daarnaast is het prettig dat er gekeken kan worden naar de chemie tussen uzelf en de outplacementbegeleider. Naast de expertises en de competenties vormt ook die chemie met de outplacementbegeleider namelijk een belangrijke peiler voor een succesvol outplacementtraject.

Vind direct passende outplacemenbureaus bij u in de regio.