Waar op letten als werknemer bij een outplacementbureau?


Verwacht u ontslag? Komt u in aanmerking voor outplacement? Krijgt u een outplacementbureau toegewezen? Dan is het nuttig om te letten op details die voor u als werknemer het verschil kunnen maken. 

Match met de outplacementcoach en het outplacementbureau

Het contact met de outplacementconsultant moet simpelweg goed lopen, aangezien  langere periode intensief contact zult hebben. Maar het moet niet alleen klikken op persoonlijk vlak, de outplacementcoach moet u ook verder kunnen helpen. Een goede match is natuuurlijk belangrijk. Wie nuchter is, zoekt geen zweverige coach, en wie geïnspireerd wil worden, zoekt juist weer niet een te nuchter type. Om daarachter te komen ga je vooraf in overleg met de outplacementcoach en stel je vragen. Verder moet de werkwijze van het outplacementbureau passen en het is zinvol om daar extra onderzoek naar te doen.   

Objectiviteit

Een outplacementbureau dient twee partijen onafhankelijk te bedienen: de werknemer en de werkgever. Maar omdat outplacement vaak betaald wordt door de werkgever kan de werknemer daar gemengde gevoelen bij hebben. Ook kan het ongemakkelijk voelen als het toegewezen outplacementbureau gelieerd is aan de werkgever. Denk kritisch na over het outplacementbureau: wordt jouw belang en privacy voldoende behartigd? Ga bij twijfel vooraf in overleg met het outplacementbureaus en de werkgever en stel bij twijfel voor ook de optie voor om met andere outplacementbureaus te spreken.

Aard van het outplacementtraject

Outplacement is maatwerk en het traject moet dus goed worden afgestemd op de outplacementkandidaat. Vraag naar de onderdelen die deel gaan uitmaken van het outplacementtraject en geef aan waar je zelf de accenten zou willen leggen. Een outplacementtraject voor een 55-plusser ziet er natuurlijk heel anders uit dan een traject voor een jongere werknemer die een carrièreswitch wenst. Hetzelfde geldt natuurlijk voor specifieke doelgroepen zoals nah of arbeidsgehandicapten, wiens outplacementtrajecten veel meer maatwerk vereisen.   

Groot of klein outplacementbureau

Grote bureaus zijn niet beter dan kleine bureaus en andersom. Wat zoek je? Een zeer persoonlijke coach of juist een bureau met meerdere smaken en coaches? Welke faciliteiten zoek je? Dat bepaalt of je voorkeur uitgaat naar een klein of juist groter bureau. Bij een groter outplacementbureau kan het veel uitmaken met wie je te maken krijgen. Des te vervelender als een coach waarin u vertrouwen heeft tijdens het traject de organisatie gaat verlaten. Dit is natuurlijk nooit uit te sluiten maar u zou wel kunnen doorvragen hoe het outplacementbureau dan de kwaliteit kan blijven waarborgen. 

Lees ook Hoe kies ik een goed outplacementbureau  


Vind outplacementbegeleiding

Bekijk uiteenlopende gespecialiseerde outplacementbureaus door heel Nederland inclusief online diensten.