Wie betaalt outplacement?


In veel gevallen vergoedt de werkgever outplacement, want deze neemt doorgaans het initiatief tot ontslag. Maar we zien ook steeds meer dat de werknemer zelf de regie neemt op basis van de transitievergoeding.

Betaling door de werkgever

Veel werkgevers bieden bij ontslag een outplacementtraject aan die zij zelf financieren. Daarom bepalen werkgevers vaak hoe het outplacementtraject eruit komt te zien waaronder het budget en het outplacementbureau. Maar het kan ook voorkomen dat de werknemer gevraagd wordt om een eigen bijdrage te leveren.  

Betaling door de werknemer

Sinds 2015 krijgt de werknemer een transitievergoeding bij ontslag bedoeld voor het vinden van nieuw werk. Dankzij de transitievergoeding kan de werknemer zelf invloed uitoefenen op het outplacementtraject. Hoewel het op de korte termijn aantrekkelijk kan zijn om deze ontslagvergoeding in eigen zak te steken, biedt een outplacementtraject werknemers van voordelen. Geld verdwijnt immers, kennis en kunde niet. Outplacement is ook fiscaal aantrekkelijk voor de werknemer.
 
 
Vind outplacementbegeleiding
Wilt u meer weten over de kosten en betaling van outplacement? Zoek dan direct contact met outplacementprofessionals en stel uw vragen.