Wat zijn de voordelen van outplacement voor de werknemer?


Outplacement heeft voor werknemers verscheidene voordelen. We zetten een aantal voordelen van een outplacementtraject op een rijtje specifiek voor de werknemer. 

Grotere kans op een nieuwe baan

Met een outplacementtraject vergroot u de kans dat u snel een nieuwe baan vindt. Het is daarbij raadzaam om zo snel mogelijk met outplacement te beginnen zodra u op de hoogte bent van het ontslag. Zo kunt u vanuit een sterkte positie (u heeft nog op werk) op zoek gaan naar duurzaam werk en voorkomen dat u werkloos raakt wat uw uitgangspositie aanzienlijk slechter maakt. 

Een baan vinden die echt bij u past

Mogelijk bent u ontevreden over uw huidige baan. Bijvoorbeeld omdat er geen doorgroeimogelijkheden heeft, de werksfeer onprettig vindt of simpelweg omdat u een nieuwe uitdaging zoekt. Een outplacementtraject kan u helpen om deze nadelen weg te nemen en een frisse start te maken bij een organisatie die aan uw wensen voldoet.

Professionele begeleiding op kosten van uw werkgever

Hoe vaak komt het voor dat u als werknemer onder professionele begeleiding betaald door uw werkgever op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan. Of misschien wel naar zelfstandig ondernemerschap. Bij outplacement bent u in de unieke situatie van outplacementbegeleiding op uiteenlopend vlak: ontslagverwerking, zelfonderzoek, (online) solliciteren, netwerktraining, jobhunting en soms zelfs complete herscholing.

Unieke mogelijkheid tot een carrièreswitch

Veel werknemers willen vroeg of laat iets anders gaan doen in hun loopbaan. Maar dat valt in de praktijk niet mee. Werkgevers selecteren vaak op opleiding en relevante werkervaring en zijn daarin conservatief. Een outplacementtraject biedt een eenmalige kans om toch die switch te maken. Een gespecialiseerd outplacementbureau kan helpen uw droom te verwezenlijk en hierop het outplacementtraject aan te passen.

 

Zelf initiatief nemen?
Wist u dat outplacement niet altijd bij de werkgever hoeft te starten? Ook een werknemer kan voorstellen om een outplacementtraject in te gaan