Wat zijn de voordelen van outplacement voor de werknemer?


Outplacement heeft voor u als werknemer verscheidene voordelen. We zetten er een aantal op een rijtje. 
 
Baanzekerheid
Een outplacementtraject kan u baanzekerheid opleveren. Als werknemer komt u dus niet in een werkloosheidssituatie terecht en wordt u op een prettige manier naar een geschikte baan in een andere organisatie begeleidt.

Kosteloze en professionele begeleiding
Het komt niet vaak voor dat u als werknemer onder professionele begeleiding op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan of misschien wel naar zelfstandig ondernemerschap. U kunt daarbij gebruik maken van verschillende outplacementdiensten: sollicitatiebegeleiding, netwerktraining, zelfonderzoek en soms zelfs complete herscholing.   
Anticiperen op ontslag
Het kan zijn dat u het ontslag voelt aankomen. Soms is er sprake van een situatie dat u hier weinig  invloed op uit kan oefenen. Denk bijvoorbeeld aan een reorganisatie of aan werkzaamheden die geautomatiseerd of afgestoten gaan worden. Het is dan raadzaam om deze zorg tijdig bij de werkgever aan te kaarten. Op die manier is er voldoende tijd om een goed outplacementtraject samen te stellen die u aan een nieuwe baan kan helpen. 
 
Onprettige verstandhoudingen op de werkvloer
Het zou kunnen dat u zich niet meer prettig voelt op de werkvloer. Bijvoorbeeld vanwege pesten waar een kleine 10 van de beroepsbevolking mee te maken krijgt. Ook hier is het belangrijk dat een werknemer tijdig aan de bel trekt om de outplacementmogelijkheden te bespreken. De werkgever zal hier zeker goed naar luisteren, teneinde om een negatieve werksfeer en ziekteverzuim te voorkomen.  
 
Geen mogelijkheden tot doorgroei
Ook is het goed mogelijk dat u zich wel prettig voelt in een organisatie, maar dat u het gevoel heeft niet niet door te kunnen groeien. Als na een gesprek blijkt dat hiervoor inderdaad geen mogelijkheden zijn binnen het bedrijf, dan kan outplacement uitkomst bieden.
 
Een unieke mogelijkheid tot een carrièreswitch
Relatief veel werknemers willen iets anders gaan doen, maar deze stap daadwerkelijk maken, valt nog niet mee. Werkgevers selecteren vaak op opleiding en relevante werkervaring. Een outplacementtraject is misschien wel een eenmalige kans om toch die switch te kunnen maken. Een gespeciaiseerd outplacementbureau kan hierbij helpen met praktijktips, ondersteuning of herscholing. Outplacementbureaus kunnen werknemers ook begeleiden naar zelfstandig ondernemerschap.