Wat zijn de voordelen van outplacement voor de werknemer?


Outplacement heeft voor werknemers verschillende voordelen. Als u kiest  voor outplacement dan vindt u in de regel sneller een duurzame baan dan dat u zelfstandig gaat solliciteren. Solliciteren en een geschikte baan vinden is simpelweg een vak. Hieronder de voordelen van outplacement voor de werknemer op een rijtje. 

Grotere kans op een nieuwe baan

Met een outplacementtraject vergroot u de kans dat u snel een nieuwe en duurzame baan vindt. Het is raadzaam om zo snel mogelijk met outplacement te beginnen vanaf het moment dat u aanwijzingen heeft dat u de organisatie moet verlaten. Zo kunt u vanuit een sterke positie (vanuit werk) een nieuwe baan vinden. Zo voorkomt u dat u in een werkloosheidssituatie terecht komt die uw uitgangspositie aanzienlijk slechter maakt. 

Een baan vinden die echt bij u past

Mogelijk bent u ontevreden over uw huidige baan, ondanks de fijne arbeidscondities?U ziet onvoldoende perspectief, vindt de werksfeer onprettig of bent in een fase aangekomen dat u daadwerkelijk uw droombaan wilt naleven. Een outplacementtraject biedt dan een unieke kans om de huidige nadelen in uw werk weg te nemen en een frisse start te maken. 

Professionele begeleiding op kosten van uw werkgever

Hoe vaak komt het nu voor dat u als werknemer onder professionele begeleiding vaak op kosten van de werkgever op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan, of misschien wel richting zelfstandig ondernemerschap? Outplacement maakt dat mogelijk! Outplacementbegeleiding kan voor u als werknemer vele terreinen bewandelen: ontslagverwerking, zelfonderzoek, (online) solliciteren, netwerktraining, jobhunting, begeleiding naar ondernemerschap en soms zelfs complete herscholing.

Unieke mogelijkheid tot een carrièreswitch

Veel werknemers willen vroeg of laat iets anders gaan doen in hun loopbaan. Maar dat valt in de praktijk nog niet mee. Altijd op de administratie gewerkt en een andere richting inslaan? Probeer het maar eens, dat valt niet mee! Werkgevers selecteren vaak op opleiding en relevante werkervaring en zijn daarin doorgaans conservatief. Een outplacementtraject biedt wel de mogelijkheid die carrierèswitch te maken die u voor ogen heeft. Wat u daarbij nodig heeft is een goed outplacementbureau die u met een outplacementtraject op maat uw droom laat verwezenlijken. 

 

Vind outplacementbegeleiding
Benieuwd geraakt wat outplacement voor u kan betekenen? Bekijk dan outplacementbureaus door heel Nederland in alle soorten en maten.