Wat is de toegevoegde waarde van een outplacementbureau?


Het inschakelen van een outplacementbureau heeft zowel voor de outplacementkandidaat als werkgever tal van voordelen.

Ervaring en objectiviteit bij outplacement

Een outplacementbureau heeft ervaring met outplacementondersteuning, terwijl het voor de werkgever en werknemer vaak een eenmalig proces is. Het bureau kent daarnaast ook de valkuilen uit de praktijk. Verder kan een outplacementbureau bemiddelen bij meningsverschillen tussen werkgever en werknemer.

Ontslagverwerking

Outplacementbureaus kunnen een belangrijke rol spelen bij ontslagverwerking. Als een werknemer een werkplek moet verlaten waar vele jaren zijn doorgebracht, dan heeft dit vaak een grote impact. Een werknemer kan na ontslag ook in een neerwaartse spiraal belanden. Nazorg of psychische ondersteuning kan dan veel betekenen voor een werknemer.

Hulp bij solliciteren

Een van de meest verrichte outplacementdiensten is sollicitatietraining. Na jarenlang dezelfde functie te hebben vervuld, zijn werknemers vaak vergeten hoe ze een sollicitatiebrief moeten schrijven of hoe ze een sollicitatiegesprek in kunnen aan. Tegenwoordig is ook de internetomgeving een grote rol gaan spelen in het sollicitatieproces. Social media training kan dan uitkomst bieden: heeft de werknemer bijvoorbeeld een professioneel LinkedIn-profiel?

Netwerk en jobhunting

Misschien wel de belangrijkste toegevoegde waarde van een outplacementbureau: het grote netwerk en het vermogen tot jobhunting. Omdat het outplacementbureau zowel de werkzoekende als de bedrijven in de regio goed kent, kan er een goede match tot stand worden gebracht. Het actief zoeken naar werk wordt wel jobhunting genoemd.

Benieuwd naar wat een outplacementbureau voor u, werkgever of werknemer, kan betekenen? Neem direct contact op met een bureau bij u in de regio