outplacement individueel 2e spoor jobfinding sollicitatietraining ontslagverwerking

J.C. Kellerlaan 8a
7772 SG Hardenberg

Beoordeling/Keurmerk : OVAL, Blik op Werk

Telefoon : 0523-208169

www.dionemplooj.nl


Contact met Dion EmplooJ

Heeft u een vraag of een opmerking voor Dion EmplooJ? U kunt contact met Dion EmplooJ opnemen via onderstaand formulier.Outplacementbureau Dion EmplooJ in de regio HardenbergBij de outplacementbegeleiding van Dion EmplooJ krijgt de medewerker een vaste coach, die stimuleert, corrigeert, activeert, motiveert en confronteert waar dat nodig is. Onze outplacementcoach denkt mee en bespreekt de voortgang van het proces. In het algemeen komen vier stappen aan de orde bij de outplacementtrajecten van Dion EmplooJ. 
 
Stap 1 - Verwerking van de situatie 
Afscheid moeten nemen van het werk en de werkkring heeft veel impact op mensen. Het is voor de voortgang van het outplacementtraject dan ook van groot belang dat het verlies van de bestaande situatie goed verwerkt wordt. Met onze Re-InForce training besteden we aandacht aan de rouwverwerking en zorgen we ervoor dat medewerkers weer grip op de situatie en zichzelf krijgen. De medewerker stimulieren om nieuwe uitdagingen aan te gaan is daarbij het doel.
 
Stap 2 - Zelfanalyse 
Met een loopbaanonderzoek kunnen medewerkers extra kennis krijgen over zichzelf. Dion EmplooJ beschikt over een breed pakket aan persoonlijkheids-, capaciteiten- en beroepskeuzetests waarmee een volledig diagnostisch onderzoek gedaan kan worden. De inzet van een loopbaanonderzoek is een goed hulpmiddel in de zelfanalyse-fase van een outplacementtraject. Het motto in de zelfanalyse-fase: ken jezelf. Om doelmatig de zoektocht naar werk in te zetten zijn volgende vragen van belang: Wie ben ik?, Wat wil ik?en Wat kan ik? van belang. Deze drie kernvragen gaan we in de Zelfanalyse fase beantwoorden en gebruiken voor de volgende stappen.
 
Stap 3 - Sollicitatietraining 
In deze meerdaagse sollicitatietraining leert de medewerker de belangrijkste aspecten van het solliciteren. Centraal staat het praktisch oefenen van vaardigheden aan de hand van groepsopdrachten. We kijken naar de kwaliteiten en persoonlijke eigenschappen van iedere medewerker. Verdere onderwerpen die aan bod  komen in de sollicitatietraining: netwerken, vacature-analyse, sollicitatiebrief en cv, open sollicitaties, non-verbale communicatie en last but not least: Social Media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook.
 
Stap 4 - Jobfinding 
De jobcoaches van Dion EmplooJ hebben veel inzicht in de ontwikkelingen bij organisaties danzij het intensieve contact dat zij met uiteenlopende werkgevers hebben. Zo vinden wij verborgen vacatures die we onder de aandacht brengen van onze kandidaten. Daarom is onze jobcoach in staat een vacature in een vroeg stadium met de kandidaat te bespreken.