Ben ik verplicht een vaststellingsovereenkomst te ondertekenen?


Om de gang naar de rechter te voorkomen, wordt bij ontslag steeds vaker met een vaststellingsovereenkomst gewerkt. Hierin staan afspraken tussen werknemer en werkgever, zoals een ontslagvergoeding of een outplacementbudget. U bent niet verplicht om de vaststellingsovereenkomst te ondertekenen. 

Maatwerk mogelijk met vaststellingsovereenkomst

Voor zowel werknemer als werkgever kan het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst voordelen hebben. Met een vaststellingsovereekomst is namelijk maatwerk mogelijk. Zo kunt u uw werkgever de outplacement laten betalen en dit laten opnemen in de vaststellingsovereenkomst.

Laat u informeren

Als werknemer kan het lastig zijn om te beoordelen of de overeenkomst voordelig voor u uitpakt. Vraagt u zich af of u er goed aan doet om te tekenen? Overweeg dan juridische hulp in te schakelen. Bedenk dat u nooit verplicht bent om uw handtekening te zetten en dat 14 dagen de tijd heeft om de overeenkomst te herroepen. Als u niet tekent, dan volgt de gang naar de rechter of het UWV om de zaken af te wikkelen en de overeenkomst te ontbinden. 


 
Vind outplacementbureaus
Neem contact op met outplacementbureaus en laat u adviseren over de vaststellingsovereenkomst, ontslagvergoeding en outplacement.