Wat zijn de nadelen van outplacement voor de werknemer?


In bepaalde situaties kan outplacement ook nadelen hebben voor werknemers. Hieronder volgen een aantal voorbeelden. 

Werknemer kan zelf passend werk vinden 

Kunt u zelf makkelijk en passend werk vinden? Dan heeft outplacement waarschijnlijk weinig toegevoegde waarde voor u. Sterker nog, u verliest tijd en geld aan een dienst die niet noodzakelijk is. Maar bedenk dat outplacement ook uw ogen kunnen openen. Zo zou uit het outplacementtraject naar boven kunnen komen dat u eigenlijk een andere richting wilt inslaan. Ook zou kunnen blijken dat uw echte kwaliteiten in een heel andere functie liggen.  

Geen goede outplacementbegeleiding

Slechte outplacementbegeleiding is natuurlijk nooit goed. Voor een werknemer betekent dit simpelweg tijdverlies en ergenis. Voor een werknemer die op zoek is naar maatwerk is het extra belangrijk dat het outplacementbureau toegevoegde waarde kan leveren. Wie bijvoorbeeld begeleid wilt worden naar ondernemerschap heeft behoefte aan een outplacementbureau die met succes outplacementkandidaten naar ondernemerschap heeft begeleid en dus het verschil kan maken.    


Vind outplacementbegeleiding
Benieuwd naar de meerwaarde van outplacement voor uw specifieke situatie? Zoek dan contact met gespecialiseerde outplacementbureaus en laat u informeren.