Kiezen voor outplacement of voor een geldbedrag?


Wie onvrijwillig moet vertrekken in een organisatie moet soms kiezen tussen een geldbedrag en outplacement. Sommige werknemers zijn geneigd te kiezen voor het geld met het idee dat ze snel weer een nieuwe baan vinden. Maar is dit verstandig?

Kiezen voor geldbedrag

Kiezen voor een geldbedrag kan verstandig zijn als je goed in de markt ligt en content bent met wat je doet. In andere woorden: outplacement is niet nodig als je makkelijk een baan kunt vinden waar je gelukkig van wordt. Bijvoorbeeld voor jonge hoogopgeleide werknemers ligt outplacement minder voor de hand. Zij zullen bovendien in hun begincarrière geneigd zijn vaker van baan te wisselen.  

Kiezen voor outplacement

Maar wat als je ouder bent, lang niet gesolliciteerd hebt en het in jouw branche nog niet zo makkelijk is om ander werk te vinden? En wat als je eigenlijk niet tevreden bent met je werk maar geen idee hebt hoe je een andere richting kunt inslaan? Wat is een geldbedrag dan waard zonder zicht op duurzam werk waar je gelukkig van wordt? Outplacementbegeleiding van een professioneel outplacementbureau kan dan het verschil maken op het gebied van zelfonderzoek en de begeleiding naar baan die jou op het lijf is geschreven.  

 

Vind outplacementbegeleiding
Zoek contact met outplacementbureaus om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen.