Hoe werkt het STAP-budget?


Met het STAP-budget stimuleert de overheid werkzoekenden en werkenden om een opleiding te volgen. Met deze scholingssubsieregeling van maximaal 1000 euro kan iedere Nederlander in zijn of haar loopbaan investeren. Ingegaan per 1 maart 2022 staat STAP svoor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Ze vervangt de belastingaftrek voor scholing.

Opleiding kan ieder jaar aangevraagd worden

Ieder jaar kan het STAP-budget opnieuw aangevraagd worden. Het doel van de scholingssubsidie is het versterken van de arbeidspositie van werkenden. Het STAP-budget kan besteed worden aan één opleiding per jaar en de scholing moet geregistreerd staan in het Scholingsregister. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een opleiding voor een nieuw vak, werken aan zelfontwikkeling of je specialiseren in een nieuw kennisgebied. Bij de aanvraag is een STAP-aanmeldbewijs nodig wat de opleiding regelt als je je aanmeldt. Zo bewijs je aan het UWV dat je de opleiding gaat volgen. 

Blijven investeren in jezelf

Een nieuwe aanmeldperiode voor het STAP-budget gaat iedere twee maanden in. Dat biedt de mogelijkheid om zorgvuldig na te denken over de opleiding die werkenden en werkzoekenden willen gaan volgen. Het STAP-budget sluit aan op het voortdurend blijven investeren in je loopbaan in een voortdurend veranderende werkomgeving. Maar opleidingen kosten geld en zijn lang niet voor iedereen toegankelijk. Daarom heeft de overheid het STAP-budget ontwikkeld.Vind loopbaancoaching

Kom in contact met loopbaancoaches binnen en buiten uw regio voor het STAP-budget.