Wat zijn de voordelen van outplacement voor de werkgever?


Voor de werkgever zijn verschillende voordelen verbonden aan het inzetten van outplacement. Hieronder leest u waarom het verstandig is voor uw organisatie om werknemers te begeleiden naar nieuw werk.

Goede afwikkeling van het dienstverband met focus op nieuw werk

Er zijn tal van situaties denkbaar waarin het onvermijdelijk is om afscheid van uw werknemer. Tegelijkertijd zal dit bij uw werknemer altijd pijn doen. Om deze impasse te doorbreken, kunt u samen met uw werknemer op constructieve wijze op zoek gaan naar een nieuwe baan. U biedt uw werknemer dan perfectief op nieuw werk. Zo neemt de kans aanzienlijk toe dat beide partijen op een prettige manier afscheid van elkaar kunnen nemen; een win-win situatie dus. 

Tevreden werknemers en beter imago

In tegenstelling tot de gebruikelijke ontslagprocedure kan outplacement een positief effect hebben op de reputatie van uw bedrijf. Wanneer de werkgever en de werknemer in goede harmonie uit elkaar gaan, zal dit afstralen op uw werknemers in de vorm van betrokkenheid en productiviteit. Daarnaast zal de vertrekkende werknemer eerder geneigd zijn de laatste werkzaamheden netjes af te handelen en zal na het vertrek positief tegenover het bedrijf blijven staan. 

Kostenbesparingen 

Outplacement kan voor u ook financieel positief uitpakken. Denk dan aan het voorkomen van juridische kosten als gevolg van langdurige onderhandelingen. Als u een outplacementtraject aanbiedt met een goed perspectief op een nieuwe baan dan is de kans groter dat de werknemer de ontslagvoorwaarden zal accepteren. In Nederland is de juridische bescherming van de werknemer aanzienlijk en u dient daarbij alle mogelijke zorgvuldigheid in acht te nemen. Outplacement kan dit proces voor beide partijen vermakkelijken. 

Meer tijd voor uw kernactiviteiten en onafhankelijke sparringspartner

Een ontslag kan er flink inhakken en als werkgever wilt u zich natuurlijk het liefst met uw kernactiviteiten bezig houden. Als u een outplacementbureau inschakelt dan kunt u het gehele proces van ontslag voor een groot deel uitbesteden. Verder zult u merken dat de tijd die u wel besteedt aan het begeleiden naar nieuw werk een veel positievere insteek heeft. Het outplacementbureau kan daarnaast voor beide partijen als een onafhankelijke sparringspartner fungeren wat het ontslagproces aanzienlijk makkelijker maakt.
 
 
Vind outplacementbegeleiding
Benieuwd naar outplacement voor uw organisatie? Zoek dan contact met outplacementbureaus binnen en buiten uw regio voor de mogelijkheden.