Outplacement blog

Tweede ronde STAP-budget van start

02-05-2022 - Redactie

Vandaag gaat de tweede ronde voor het STAP-budget van start. Net als bij de eerste ronde wordt er gerekend op zeer veel interesse. 
 

Wees er op tijd bij

Het aanvraagportaal gaat om 10:00 uur open. Net als bij de vorige ronde waarbij in totaal 36.000 aanvragen werden goedgekeurd, is er voor 32 miljoen te verdelen aan opleidingsbudgetten. Bedenk wel dat je vandaag alleen subsidie kunt aanvragen als je reeds bent aangemeld bent bij het UWV. Verder is het goed om te weten dat het STAP-budget specifiek bedoeld is voor een opleiding, training een cursus gericht op huidig of toekomst werk. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Voor de tweede ronde ontving het UWV al 32.600 vooraanmeldingen. Dat wil zeggen dat aanvragers zich hebben aangemeld bij een opleider met het verzoek om het STAP-budget hiervoor in te zetten. De opleider geeft dit vervolgens door aan het UWV. Ben je te laat voor de tweede ronde en heb je nog geen subsidie toegewezen gekregen dit jaar? Dan is het goed om te weten dat er dit jaar nog drie rondes zijn: op 1 juli, 1 september en 1 november.