Heb ik met een vaststellingsovereenkomst recht op outplacement?


In een vaststellingsovereenkomst wordt vaak een budget voor outplacement opgenomen. Of de werknemer recht heeft op outplacement verschilt per overeenkomst. Een vaststellingsovereenkomst komt alleen tot stand bij ontslag met wederzijds goedvinden en dat biedt mogelijkheden om te onderhandelen over outplacement. 

Outplacement en transitievergoeding bij vaststellingsovereenkomst

Als u ontslagen wordt via een vaststellingsovereenkomst dan kunt u ook een transitievergoeding afspreken met uw werkgever, maar het is geen automatisch recht. De transitievergoeding kunt u gebruiken om outplacement te betalen. Uiteraard kunt u ook een alternatieve ontslagvergoeding (zijnde niet transitievergoeding) aanwenden voor outplacement.
 

Invloed op outplacementbureau bij vaststellingsovereenkomst

Soms staat in de vaststellingsovereenkomst het outplacementbureau voorgeschreven. Er is dan geen keuzevrijheid voor werknemer. Dit kan een nadeel zijn als een werknemer onvoldoende vertrouwen heeft in het bureau. Dan is het nuttig om dit in de onderhandelingen mee te nemen. 

 

Meer informatie
Benieuwd naar de mogelijkheden van outplacement in uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een outplacementbureau in uw regio.