Outplacement blog

De zomer benutten om na te denken over je werk

30-07-2022 - Redactie

Veel mensen benutten de zomer om op vakantie te gaan. Sommigen zelfs een maand. Maar waarom deze periode niet benutten om in een andere omgeving over je werk en loopbaan na te denken?


Automatische piloot

De meeste tijd leven we op de automatische piloot. Volgens loopbaancoach Marloes Halmans geeft dat weinig tijd om na te denken over je werk. Om dat te doorbreken kun je op vakantie gaan of simpelweg een andere omgeving opzoeken. Wie een paar weken vrij is, komt los van de dagelijkse belemmeringen en werkverplichtingen. Ideaal dus om in alle rust na te denken over je loopbaan en je huidige werk onder de loep te nemen.

Ga lang en alleen op vakantie

Josien Borgers, groeistrateeg, neemt de hele zomerperiode vrij om los te komen van haar werk als ondernemer. Ze plant aan het begin van het jaar de vrije periode door te bepalen wat ze wil verdienen in dat jaar, maar dan op basis van 10 maanden. Rust is volgens Borgers voor elke werkende zinvol. Je ziet opeens voor je hoe je bepaalde problemen kunt oplossen. Marloes Halmans onderschrijft dat een weekje vakantie niet genoeg is, maar ze voegt er nog iets aan toe: 'ga eens alleen op vakantie'. Het ideale recept voor een retraite, even helemaal los van je referentiekader.